کتاب هنر خوب زيستن (The Art Of The Good Life)، مجموعهاي از ابزارهاي کاربردي براي يک زندگي خوب است. پنجاه و دو ترفند براي رسيدن به شادکامي، از دوري گزيدن بدون احساس گناه از فناوريهاي روز گرفته تا پرداخت سرخوشانه جريمههاي پارک ممنوع که هدفشان ياري به شما در رسيدن به خشنودي و شادکامي است. اين نکتهها شايد نتوانند تضمينکننده يک زندگي خوب باشند، اما دستکم شانس بيشتري براي رسيدن به آن را در اختيارتان ميگذارند (چيزي که همي ما خواهانش هستيم.) از روزگاران قديم، انسانها همواره از خودشان پرسيدهاند معناي داشتن يک زندگي خوب چيست؟ چطور بايد زندگي کنيم؟ اجزاي تشکيل دهندي يک زندگي خوب چه هستند؟ نقش تقدير در اين ميان چيست؟ نقش پول چطور؟ آيا چگونگي برخورداري از يک زندگي خوب پرسشي ذهني يا مربوط به در پيش گرفتن نگرشي خاص است؟ يا اين که مقصود از آن رسيدن به هدفهاي مشخصي در زندگي است؟ آيا بهتر است که فعالانه در جستوجوي شادي باشيم، يا اينکه صرفاً از غم و ناراحتي دوري کنيم؟
هر نسلي به شکلي متفاوت با اين پرسشها مواجه ميشود اما پاسخها همواره بهطور اساسي مأيوس کنندهاند؛ چون ما دائماً در تلاش براي رسيدن به يک اصل يا يک قانون واحد هستيم؛ در حالي که چنين نوشدارويي وجود خارجي ندارد. دنيا آنقدر پيچيده است که خلاصه کردنش در يک نظريه يا تعدادي اصل علمي غيرممکن است. آنچه بايد براي خوب زيستن رخ دهد در ذهن ما است. ما به يک جعبه ابزار ذهني نياز داريم، مجموعهاي متشکل از ابزارهايي که امکان فهم بهتري از جهان را به ما ميدهند. رولف دوبلي (Rolf Dobelli) از اين موهبت برخوردار است که ميتواند بهترين ايدههاي دنيا را بيابد و آنها را به گونهاي با يکديگر ترکيب کند که ارزش نهايي مجموع آنها از ارزش تکتک آن اجزا بيشتر شود. او در کتاب هنر شفاف انديشيدن نيز چنين کرده بود و حالا آن را در هنر خوب زيستن نيز تکرار کرده است.
در بخشي از کتاب هنر خوب زيستن ميخوانيم:
هر هفته، پانزده دقيقه از وقت خود را صرف تمرکز بر روي خطرات فاجعهبار احتمالي کنيد که ممکن است در زندگيتان پيش بيايد. سپس همهچيز را فراموش کنيد و در بقيهي هفته، خوشحال باشيد و به چيزي فکر نکنيد. به آن کاري که در آن پانزده دقيقه انجام ميدهيد، در اصطلاح پيشمرگ ميگويند. براي مثال تصور کنيد که ازدواجتان به وضعيت بحراني رسيده، ورشکسته شدهايد و حتي يک سکتهي قلبي هم کردهايد. حال بايد برگرديد به تحليل فرآيندي بپردازيد که باعث بروز چنين فجايع (خيالي) شده است. بايد دقيقاً عاملان اصلي را پيدا کنيد. در گام نهايي بايد اين مشکلات را شناسايي کنيد. به اين ترتيب بدترين حالت فجايع ديگر هيچوقت در زندگي شما رخ نميدهند.
اين کتاب توسط انتشارات مهرگان خرد و با ترجمهي اميد کريمپور و علي نصرالهي منتشر شده است. خريد کتاب از کاواک